Ruski poslanici o protestnoj noti Ukrajine: Mešate se u naše unutrašnje poslove

© Sputnik / Alekseй Družinin / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin pored motocikla "Ural" na međunarodnom bajk-šou u Sevastopolju
Predsednik Rusije Vladimir Putin pored motocikla Ural na međunarodnom bajk-šou u Sevastopolju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zamenik predsedavajućeg Odbora Državne dume za pitanja ZND, evroazijsku integraciju i odnose sa sunarodnicima Viktor Vodolacki prokomentarisao je protest ukrajinskog Ministarstva spoljnih poslova zbog posete predsednika Rusije Vladimira Putina Krimu.

„Čitav ovaj proces u Ukrajini postaje smešan, njega niko ne shvata ozbiljno. U životu naše zemlje ništa se neće promeniti ako Kijev i dalje nastavi da svaki put šalje svoje protestne note, koje apsolutno ne utiču na međunarodnu situaciju“, zaključio je Vodolacki.

Sa svoje strane, član odbora za odbranu i bezbednost Saveta Federacije Rusije Franc Klincevič smatra da je protestna nota Ukrajine „jadno i smešno“ mešanje u unutrašnje poslove Rusije.

„Još jedan protest ukrajinskog Ministarstva spoljnih poslova zbog posete predsednika Rusije Krimu, koji je i defakto i de jure ruska teritorija, u stvari je mešanje u unutrašnje poslove naše zemlje. Štaviše, to mešanje je toliko jadno i smešno da Ministarstvo spoljnih poslova Rusije, i s punim pravom, ne smatra za potrebno da na njega reaguje“, napisao je Klincevič na svojoj stranici na Fejsbuku.

Ranije je Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine izrazilo protest zbog putovanja ruskog lidera Vladimira Putina na Krim.

Ukrajinsko ministarstvo je takođe izrazilo protest zbog posete ruskog premijera Dmitrija Medvedeva Krimu.

Krim je postao deo Rusije u martu 2014. nakon referenduma održanog nakon državnog prevrata u Kijevu. Za ujedinjenje sa Rusijom glasalo je 96,77 odsto birača Republike Krim i 95,6 odsto stanovnika Sevastopolja. Ukrajina i dalje smatra Krim svojom privremeno okupiranom teritorijom. Prema rečima predsednika Rusije Vladimira Putina, pitanje Krima je zatvoreno.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala