Mitropolit Amfilohije: Miraš Dedeić je agent policije, navodi prokletstvo na narod

© SputnikMitropolit crnogorski-primorski Amfilohije Radović
Mitropolit crnogorski-primorski Amfilohije Radović - Sputnik Srbija
Pratite nasTelegramOdyssey
Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije optužio je mitropolita tzv. Crnogorske pravoslavne crkve (CPC) Miraša Dedeića da ga aktuelna crnogorska vlast plaća da otima crkvenu imovinu.

On je to kazao na Svetoj liturgiji u crkvi Svetih Pantelejmona i Klimenta Ohridskog, u Barama Radovića u Donjoj Morači, povodom proslavljanja slave hrama.

Raspop Miraš Dedeić, koji hoće da otima crkvenu imovinu, stvorio je svoju sektu, koja je gora od svih. Šta je Crkva Božja? Vidite koliko nas ovdje danas ima, sa svih strana svijeta. Danas su sa nama i naša braća iz Rusije, oduvijek smo zajedno bili i ostaćemo do Strašnoga suda zajedno, ako Bog da. I odakle sve nema danas ovdje sabranih, to i jeste tajna crkve Božje, tajna crkve Hristove, i svi zemaljski narodi su prizvani da budu jedan Božji narod, a hramovi tome svjedoče. Daj Bože, da to shvate i ovi naši Montenegrini, koji sada hoće da stvaraju neku montenegrinsku bezbožnu crkvu. Vidi se koliko su nerazumni“, rekao je mitropolit Amfilohije.

Istakao je da su oni zaboravili sve što su naučili od Svetog Petra, Petra Lovćenskog Tajnovica i Svetog Vasilija.

„Oni bi htjeli da se odreknu Crkve, da se odreknu svetinja. Da svetinje, koje je ta crkva podizala kroz vjekove, oni bezbožni prisvajaju”, naveo je Amfilohije.

Dodao je da se nada da će jednog dana Montenegrini ponovo to naučiti.

„A raspop, siromah, koji hoće da otima crkvenu imovinu, stvorio je svoju sektu“, kazao je Amfilohije, dodajući da je on svojevremeno služio s Dedeićem na Durmitoru, u Žabljaku, i da će neki mediji objaviti tu fotografiju, „ali da je Dedeić izgubio i pamet i savjest“.

„Ja se molim Bogu da mu vrati pamet i savjest, on stvara svoju sektu koja je gora od svih sekti. On je nekršten, izgubio je krst pod prokletstvom i navodi prokletstvo i na sebe, a za to ima pravo. Ako hoće, neka navodi prokletstvo na sebe, ali što navodi prokletstvo na narod i na Crnu Goru, e ― to je nesreća“, kazao je mitropolit.

Upozorio je da je Dedeićeva crkva policijska, i da „oni koji ga podržavaju u naumu da otme svetinje, ti ga i plaćaju“.

„Poznato je da je on još od šezdesetih godina služio policiji i da je sve što je uradio, radio po nalogu policije, kako on, tako i nesrećni Avramović. To je ona obezbožena policija koja je rušila crkvu na Lovćenu, policija koja je ovdje ubijala Boga u narodu čitavih pedeset godina. Misle da to mogu da nastave… To neće moći“, poručio je mitropolit Amfilohije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala