Čovek kojeg Matija preporučuje: „Naruživanje” svakog dana na Sputnjiku

© Sputnik / Milan RužićMilan Ružić - ilustracija
Milan Ružić - ilustracija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Čovek „koji gori kao sveća za pisanu reč, za nešto važnije od naših svakodnevih briga“ — napisao je Matija Bećković o Milanu Ružiću.

Milan Ružić je pisac i kolumnista portala „Iskra“. Jedan delić u njegovom stvaralačkom opusu čine kratke i britke misli i aforizmi, koji kao strele pogađaju suštinu… Tako da ume da zaboli, ali i da nasmeje.
Njegov pogled na svet je buntovnički, hrabar, moderan, sarkastičan... Ali ostavlja nadu. Želeći samo da ocrni crno, a dobro zasija.
Aforizme autora koga je Bećković tako visoko ocenio moći ćete da čitate na Sputnjiku, u emisiji „Naruživanje“, svakoga dana od 21 čas.

Milan Ružić je rođen u Čačku. Završio je Filološki fakultet u Beogradu. Autor je knjiga „Nekad, neko, negde“ i „Naše su samo reči“.
Napisao je i pesmu „Molitva svetom knezu Lazaru“, čije je stihove u Narodnom pozorištu govorio bard srpskog glumišta Petar Božović.

Naruživanje

CC BY 2.0 / Marco Verch / Između slobode i demokratije, izabrali smo demokratiju. Zašto nas onda čudi što su Dositej i Stanija zamenili mesta?
Čovek kojeg Matija preporučuje: „Naruživanje” svakog dana na Sputnjiku - Sputnik Srbija
Između slobode i demokratije, izabrali smo demokratiju. Zašto nas onda čudi što su Dositej i Stanija zamenili mesta?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala