Veliki uspeh Srbije na vojnom reliju u Rusiji (video, foto)

© Ministarstvo odbrane Republike SrbijeBronzana posada Vojske Srbije
Bronzana posada Vojske Srbije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Iz ruske Republike Tive stigle su dobre vesti — na Vojnom reliju, jednoj od 32 discipline Međunarodnih vojnih igara, ekipa Vojske Srbije podelila je treće mesto sa Belorusijom, što je ogroman uspeh, s obzirom da je našim vozačima prvo učešće na ovom takmičenju. Pobednik takmičenja je Rusija, a Kina je druga.

Glavna trka relija vožena je na veoma teškoj stazi dugoj 234 kilometra. Sve ekipe koristile su vojna vozila „Kamaz“ i „Ural“ 4h4 i 6h6, jedino se ekipa Kine takmičila na svojim vozilima „VAT SX 2190“.

Kako navodi srpsko Ministarstvo odbrane — u sastavu naše ekipe su nacionalni predstavnik i sudija, kapiten ekipe, vozač i strelac za borbeno vozilo „Tigar“ i osam vozača takmičara izabranih na osnovu rezultata na takmičenjima Vojske Srbije 2018. i 2019. godine.

Uspeh naših vojnika je veći, ako se uzme u obzir da do sada nisu upravljali ovim vozilima i da su se prvi put služili opremom za navigaciju i ruskom radio-vezom.

© Ministarstvo odbrane Republike SrbijeSrpska ekipa među pobednicima
Veliki uspeh Srbije na vojnom reliju u Rusiji (video, foto) - Sputnik Srbija
Srpska ekipa među pobednicima

Svečanom zatvaranju takmičenja u gradu Kizilu prisustvovao je i zamenik ministra odbrane Rusije general armije Dimitrij Bulgakov, koji je rekao da su svi učesnici takmičenja, bez izuzetka, pokazali visok nivo obuke i odlične rezultate, a da je publika videla majstorsko vladanje savremenim tehnologijama, sposobnost brzog donošenja ispravnih odluka u teškim okolnostima i kako se deluje nezavisno, a kako u sastavu jedinice.

„Kakav god da je konačni rezultat, glavni cilj je postignut — naše vojno partnerstvo je postalo mnogo jače“, naglasio je general.

© Ministarstvo odbrane Republike SrbijeFantastičan prikaz obučenosti na vozilu u koje su prvi put seli
Veliki uspeh Srbije na vojnom reliju u Rusiji (video, foto) - Sputnik Srbija
Fantastičan prikaz obučenosti na vozilu u koje su prvi put seli

Pete Međunarodne vojne igre održavaju se od 3. do 17. avgusta istovremeno na 21 poligonu u 10 zemalja: Rusiji, Azerbejdžanu, Jermeniji, Belorusiji, Indiji, Iranu, Kazahstanu, Kini, Mongoliji i Uzbekistanu. Broj učesnika prelazi 5000, a svrstani su u 223 ekipe koje dolaze iz 39 zemalja iz Evrope, Azije, Afrike, Centralne i Latinske Amerike.

Srbiju na Vojnim igrama predstavljaju još tenkisti i snajperisti, a takođe i četiri člana Umetničkog ansambla „Stanislav Binički“.

© Ministarstvo odbrane Republike SrbijePosada Srbije na Vojnom reliju u Rusiji
Veliki uspeh Srbije na vojnom reliju u Rusiji (video, foto) - Sputnik Srbija
Posada Srbije na Vojnom reliju u Rusiji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala