Ukrajinski poslanici pozvani da dođu na Krim

© Sputnik / Alekseй Lebedev / Uđi u bazu fotografijaPogled na obalu Crnog mora na Krimu
Pogled na obalu Crnog mora na Krimu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Lider ukrajinske stranke „Opozicioni blok – za život“ Jurij Bojko, zajedno sa delegacijom poslanika, može da poseti Krim kako bi formirao nedvosmislen stav o ruskom statusu poluostrva, izjavio je za Sputnjik predsedavajući odbora za međunacionalna pitanja krimskog parlamenta Jurij Hempel.

„Jurij Bojko bi trebalo da formira jasan i razumljiv stav o Krimu i da zabrani predstavnicima svoje partije, koja je došla na vlast retorikom uspostavljanja odnosa sa Rusijom, da daju tako provokativne i nedosledne izjave. Bojko, zajedno sa predstavnicima svoje stranke i frakcije u ukrajinskoj Radi, može da dođe na Krim kako bi direktno komunicirao sa Krimljanima“, rekao je Hempel za Sputnjik.

Prema njegovim rečima, krimska strana je, u slučaju da ovu posetu odobri Ministarstvo spoljnih poslova Rusije, spremna da dočeka delegaciju.

„Siguran sam da u partiji Opozicioni blok nakon posete Krimu neće biti sumnje u zakonitost krimskog referenduma i ispravan izbor Krimljana koji su želeli da svoju budućnost vežu za Rusiju“, objasnio je Hempel.

On je naglasio da poznaje Bojka i da ga zna kao uravnoteženog političara.

Ranije je poslanik Vrhovne rade Ukrajine iz partije „Opozicioni blok – Za život“, politički analitičar Oleg Vološin za televiziju „112 Ukrajina“ izjavio da je „Rusija u ratu u vezi sa Krimom“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala