Smrt milijardera Epstajna: Tužilac besan zbog samoubistva u zatvoru, FBI se uključio u istragu

© AP Photo / Uma SanghviDžefri Epstajn na suđenju
Džefri Epstajn na suđenju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američkom milijarderu Džefriju Epstajnu (66), koji je bio u pritvoru pod optužbama za trgovinu ljudima i za seksualno zlostavljanje, bio je ukinut nadzor protiv samoubistva, pre nego što je jutros oduzeo sebi život u federalnom zatvoru u Njujorku, prenosi AP, pozivajući se na izvor upoznat sa dešavanjima, koji je želeo da ostane anoniman.

U međuvremenu je američki državni tužilac Vilijam Bar naredio državnoj inspekciji da otvori istragu o samoubistvu Epstajna, dodajući da FBI takođe sprovodi istragu.

Bar je izjavio da je šokiran vešću o samoubistvu Epstajna i naglasio je da njegova smrt otvara ozbiljna pitanja, na koja moraju da budu pronađeni odgovori.

Neimenovani izvor rekao je za AP da je Bar bio besan zbog činjenice da je Epstajn mogao da oduzme sebi život.

U prvom trenutku nije bilo jasno da li je Epstajn bio isključen iz programa nadzora protiv samoubistva u zatvoru Metropoliten na Menhetnu. Pre dve nedelje 66-godišnjak je pronađen povređen na podu svoje ćelije, sa povredama vrata, a sumnjalo se da je pokušao da izvrši samoubistvo. Kao rezultat toga, Epstajn je bio pod dodatnim nadzorom.

Epstajn, koji je bio registrovani seksualni napasnik, nalazio se u zatvoru nakon što je uhapšen 6. jula. On se izjasnio da nije kriv za optužbe.

U optužnici koja je teretila Epstajna navedeno je da je namamio na desetine maloletnica u svoje luksuzne kuće i da im je plaćao za seksualne usluge. Sredinom jula sud je odlučio da će on ostati u pritvoru do kraja suđenja.

Sudija je odbio Epstajnov zahtev da bude u kućnom pritvoru u svojoj vili u Njujorku, čija se vrednost procenjuje na 77 miliona dolara.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala