Boki 13 preti političkim zemljotresom, dokaze protiv Zaeva čuva na sigurnom

© AP Photo / Boris GrdanoskiZgrada Vlade Makedonije u Skoplju
Zgrada Vlade Makedonije u Skoplju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rijaliti zvezda iz Severne Makedonije Bojan Jovanovski, poznatiji kao Boki 13, rekao je policiji na saslušanju da ima dokaze protiv premijera te zemlje Zorana Zaeva i njegovih saradnika, među kojima je i njegov savetnik Zoran Bašanović.

Dokaze o umešanosti u aferi „Reket“ sačuvao je na sigurnom, i to na više adresa, prenosi „Kurir“, pozivajući se na neimenovani izvor.

Boki 13 se sumnjiči za reketiranje biznismena Jordana Kamčeva, od koga je uzeo 1,5 miliona evra u kešu, kako specijalna tužiteljka, štićenica Zaeva Katica Janeva, ne bi podnela zahtev za produženje njegovog pritvora.

Jovanovski je na saslušanju rekao, kako navodi list, da će se u Makedoniji dogoditi politički zemljotres bude li mu se nešto dogodilo u zatvoru, kao i da će se otvoriti Pandorina kutija i da niko neće biti pošteđen.

„Ako me ubijete u zatvoru, pašće i mnogi političari, a tu mislim i na Zaeva i njegovu vladu. Imam dokaze protiv Zaeva i državnog vrha. I sve sam ostavio na sigurnom kod majke i na još nekoliko adresa. Ako mi se nešto dogodi, ako me ubijete, obesite i to pokušate da predstavite kao samoubistvo, budete li me ovde tukli, mučili, zastrašivali, u Makedoniji će doći do političkog zemljotresa“, rekao je Boki 13 na saslušanju.

List prenosi, pozivajući se na izvore u Severnoj Makedoniji, da te pretnje nisu naivne i da su u igri „ozbiljni ljudi i ogromne pare“, jer je Boki 13 reketirao mnoge, a da je ovaj slučaj samo „vrh ledenog brega“.

„Viđao se sa ministrom policije Oliverom Spaskovskim i gradonačelnikom Skoplja Petreom Šilegovim, kao i Aleksandrom Kiracovskim, bivšim generalnim sekretarom SDSM-a, stranke na čijem je čelu Zoran Zaev. On je održavao veze i sa gradonačelnikom Kumanova Maksimom Dimitrijevskim“, rekao je izvor lista.

Kako se navodi, Jovanovski se viđao i sa stranim diplomatama, poput ambasadora Slovenije, Velike Britanije i drugima.

Jovanovski je smešten u „haško odeljenje“ zatvora u Skoplju, gde nema luksuza na koji je navikao — izolacija je loša, a ćelijama je neophodna rekonstrukcija.

On ćeliju deli sa jednim pritvorenikom, zbog bezbednosne procene da ne treba da bude izdvojen.

U četvrtak je italijanski portal „Verita“ objavio snimak na kome se vidi da je Boki 13 sa svojim prijateljem Zoranom Mileskim, koji je isto uhapšen, uzeo od Kamčeva 1,5 miliona evra u kešu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala