Završen drugi sastanak vlasti i opozicije o izbornim uslovima

CC0 / Sajmonara /Vikipedija / FPN
FPN - Sputnik Srbija
Pratite nas
Drugi okrugli sto predstavnika vlasti i opozicije o izbornim uslovima na Fakultetu političkih nauka završen je oko podne, a predsednik Fondacije za otvoreno društvo Milan Antonijević najavio je da će sledeći, o medijima, biti održan za desetak dana.

Današnja, druga runda razgovora, počela je oko devet sati. Vođena je po „četam haus“ pravilu, bez prisustva medija.

Sastanku, za razliku od prvog, nije prisustvovao Dragan Đilas, predsednik Stranke slobode i pravde.

Milan Antonijević iz Fondacije za otvoreno društvo je ocenio da je današnji sastanak bio konstruktivniji i konkretniji od prethodnog.

Aris Movsesijan iz Nove stranke rekao je da postoje stvari o kojima postoji saglasnost, ali da ne može da kaže o čemu je reč, jer po „četam haus“ pravilu ne može da citira druge učesnike.

Vladimir Đurić iz Stranke moderne Srbije konstatovao je da sistem finansiranja kampanja favorizuje velike stranke, u odnosu na manje, i da nisu jednaki uslovi za sve u izbornoj trci.

Nebojša Zelenović, kao predsedavajući Saveza za Srbiju, u izjavi za novinare posle sastanka je rekao da je za razgovor o ostalim temama preostalo malo vremena, u pitanju su nedelje, te ponovio da SzS neče učestvovati na izborima ako ne budu fer uslovi.

On je kazao da ostaju tri zahteva: smena svih članova REM-a i izbor novih, visoko stručnih članova; politički konsenzus o novim članovima RIK-a; smene direktora i članova Agencije za borbu protiv korupcije i postavljanje novih, stručnih ljudi, koji će profesionalno da rade svoj posao.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala