Pet gafova i blamaža kojima je Zelenski samom sebi „skočio u usta“ (video)

© AP Photo / Evgeniy MaloletkaVladimir Zelenski
Vladimir Zelenski - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nije prošlo ni tri meseca od kada je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski došao na čelo države, a sve više liči na čoveka kojem se najviše smejao u protekle tri godine — na Petra Porošenka. Predstavljamo pet stvari kojima se najviše smejao u svojim skečevima, a danas ih i on ponavlja.

Erdogan – brkata bubašvaba

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski posetio je ove nedelje Tursku. Tom prilikom je imao vrlo prijateljski sastanak sa turskim liderom Redžepom Tajipom Erdoganom. Tada se istakao sa nekoliko gafova: prvo se zbunio dok je prolazio pored počasne garde, gde mu je Erdogan pokazao kuda da ide, onda je zatražio na zajedničkoj konferenciji za štampu minut ćutanja za poginule vojnike u Donbasu, što je potpuno van protokola, a zatim je svima pokazao da nosi narukvice koje su mu dale majke mornara koji se nalaze u ruskim zatvorima. Iskusni turski predsednik mu je tom prilikom objasnio neke stvari: „Ako bi svaki put nadevao narukvicu na ruku, uskoro na ruci ne bi ostalo mesta. U čitavom svetu ljudi imaju probleme — od Kerčkog moreuza, do Palestine i Mjanmara“.

Sve u svemu, sastanak je prošao u prijatnoj atmosferi. Međutim, samo dve godine ranije, Zelenski je odigrao parodiju na račun Erdogana, nazvavši ga tom prilikom Erdogan — brkata bubašvaba.

Zelenski sa patrijarhom Vartolomejom

Zelenski se u Turskoj sastao i sa Vaseljenskim patrijarhom Vartolomejom. Tom prilikom, prema rečima predsednika Ukrajine, razgovarano je o ratu u Donbasu, o povratku Krima i o drugim aktuelnim pitanjima.

„Srećan sam što imamo jaku podršku, ne samo na političkom nivou“, rekao je tom prilikom ukrajinski predsednik, dodavši da vlast ne treba da se meša u crkvena pitanja.

„Ja ću štititi nezavisnost crkve“, obećao je Zelenski.

Samo godinu dana ranije, Zelenski je napravio skeč u kojem je na satiričan način pokušao da objasni sav apsurd davanja tomosa novoosnovanoj ukrajinskoj crkvi. 

Novi premijer – čovek MMF

Prema poslednjim informacijama novi premijer zemlje bi mogao biti Vladislav Raškovina, predstavnik Ukrajine u Međunarodnom monetarnom fondu. On nikada nije bio u politici, što se navodno dopada mladom predsedniku.

Međutim, u seriji „Sluga naroda“, sa kojom se i proslavio, na konferenciji za štampu sa predstavnikom MMF, Zelenski je oterao svog gosta u zadnjicu. Danas se, kao „pravi sluga naroda“ sprema da imenuje za premijera upravo njihovog čoveka.

Zelenski kao Dobkin

Početkom prošlog meseca, dok se nalazio u poseti nekom manjem gradu u Ukrajini, novi ukrajinski predsednik se, u najmanju ruku ponašao čudno. Na snimku koji je objavljen na mrežama, čitaoci su se prisetili da je Zelenski takođe imao skeč na slično ponašanje. Tada se šalio na račun Mihaila Dobkina, poslanika Vrhovne rade koji se skrivao iza stuba u Parlamentu i pio neku čudnu tečnost, nakon čega se ponašao „vrlo neobično“. Pretpostavljalo se da se radilo o jakim lekovima.

Ovog puta sam ukrajinski predsednik je bio junak novog video-snimka koji nije bio nimalo smešan, s obzirom da ga je „odigrao“ kao predsednik države.

Turska kao Maldivi

Peta greška koju je napravio Zelenski čim je bio izabran na mesto predsednika - otišao je na odmor. Istina samo do Turske, ali ipak... I njegov prethodnik je voleo skupe hotele. Porošenko, dok je narod ubeđivao da će sutra biti bolje, odmor je provodio na Maldivima. To mu Zelenski nije oprostio i odmah je snimio komediju.

 

Ovo su samo neke od interesantnih epizoda iz života novog predsednika Ukrajine koje su zapečaćene kamerom. Imajući u vidu da ga je narod izabrao baš zbog stavova iz njegovih komedija, ovo mu baš ne ide u prilog. Narod je već počeo da shvata: svaki čovek koji uđe u politiku, promeni se za 180 stepeni.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala