Na Interpolovoj listi najviše Albanaca

© AP Photo / Laurent Cipriani, FileLogo međunarodne organizacije Interpol u Lionu
Logo međunarodne organizacije Interpol u Lionu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Prema najnovijim podacima Interpola — Albanija je na vrhu u odnosu na sve evropske zemlje sa 116 Albanaca koji su optuženi za razne zločine i za kojima je raspisana međunarodna poternica, navodi albanska televizija „Top čenel“.

Kako navodi ova televizija — oni su traženi, i to ne samo na osnovu albanske Interpolove poternice, već ih traže i u drugim zemljama u kojima se sumnjiče da su počinila krivična dela.

Iza Albanije, na drugom mestu nalazi se Bosna i Hercegovina sa 99 osoba na Interpolovoj poternici, Bugarska sa 50, Rumunija sa 48 i Francuska sa 28 državljana na ovoj međunarodnoj poternici.

Samo tri evropske zemlje, Island, Irska i Luksemburg, imaju samo po jednu osobu na Interpolovoj međunarodnoj poternici.

Svaka osoba na ovoj listi može da bude uhapšena u bilo kojoj državi sveta i da bude procesuirana putem ekstradicijskog zatvora, izručenja ili drugog pravnog postupka u zavisnosti od nacionalnih zakonodavstava i od bilateralnih i multilateralnih ugovora koji regulišu ovu oblast.

Na unutrašnjem nivou u albanskoj državi postoji lista za unutrašnju poternicu, na kojoj se nalazi 690 lica koja su optužena za raznorazne zločine, preneo je Tanjug.

Zbog poteškoća sa kojima se albanska policija suočavala prilikom identifikacije i pronalaženja osoba na nacionalnoj i međunarodnoj listi poternica, najčešće je zahtevana pomoć građana objavljivanjem spiskova i fotografija tih osoba na društvenim mrežama.

Kada je reč o regionu Zapadnog Balkana, na Interpolovoj listi traženih nalazi se 11 osumnjičenih srpske nacionalnosti, osam Crnogoraca, 22 Hrvata i četvorica osumnjičenih iz Severne Makedonije.

Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala