Makedonski premijer se konačno oglasio o skandalu koji trese državu (video)

© AFP 2023 / ROBERT ATANASOVSKIZoran Zaev
Zoran Zaev - Sputnik Srbija
Pratite nas
Komentarišući video-snimak koji je objavljen na italijanskom portalu „Verita“, a na kome se u toku razgovora o iznudi novca u zamenu za oslobađanje od pritvora čuje i glas Katice Janeve, šefice Specijalnog tužilaštva te zemlje, premijer Severne Makedonije Zoran Zaev je na svom profilu na Fejsbuku napisao da „istraga mora da otkrije sve detalje“.

„Svako mora da odgovara za svoje postupke. Građani zaslužuju pravdu“, napisao je Zaev nakon objavljivanja video-materijala u kome se čuju razgovori lica koja su osumnjičena ili optužena u predmetima „Reket“ i „Imperija“.

„Verita“ je danas objavila novi video-snimak o slučaju „Reket“ u Severnoj Makedoniji u kome se u toku telefonskog razgovora šoumena Bojana Jovanovskog, poznatog pod nadimkom Boki 13 i skopskog biznismena Jordana Kamčeva, čuje i glas šefice Specijalnog tužilaštva u Severnoj Makedoniji Katice Janeve, koja kaže Kamčevu „da ne brine ništa, jer će sve biti ok“.

Bojan Jovanovski i biznismen Zoran Milevski iznudili su od Kamčeva preko milion evra u zamenu za oslobađanje od pritvora, obećavši da Janeva neće zahtevati njegovo produženje.

Šefica Specijalnog tužilaštva u Severnoj Makedoniji Katica Janeva, nakon objavljivanja video-snimka o iznudi novca na portalu „Verita“, a u kome se čuje i njen glas, izjavila je da je „frapirana zbog toga što se njeni postupci kao tužioca dovode u korelaciju sa slučajem ’Reket‘“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala