Izetbegović: Prvo Akcioni plan za NATO, pa sve ostalo

© Tanjug / Zoran ŽestićBakir Izetbegović u Mostaru 6. februara 2018.
Bakir Izetbegović u Mostaru 6. februara 2018. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bakir Izetbegović, predsednik bošnjačke Stranke demokratske akcije BiH, smatra da je preambiciozno očekivati da Savet ministara BiH bude formiran u roku od mesec dana i dodaje da je u ovom trenutku najvažnije definisati Akcioni plan za pristupanje te države u NATO.

Izetbegović je izjavio da kada „odvežemo taj čvor“, za njega „nije toliko ni važno“ da li će Savet ministara biti formiran za dva ili dva i po meseca.

U intervjuu za „BHRT“, lider SDA kaže da je najvažnije najpre rešiti pitanje Akcionog plana za članstvo BiH u NATO, a kada to završimo „radiće i sve ostalo“. Naveo je i da je sa tim u vezi najvažnije ispoštovati Ustav, zakon i ranije odluke Predsedništva BiH i Saveta ministara BiH.

Ako tako ne bude, prema njegovim rečima, BiH će zapasti u još dublju krizu.

Šef diplomatije BiH u novom sazivu Saveta ministara, rekao je Izetbegović, biće Bisera Turković, s obzirom na to da je Denis Zvizdić, odlazeći predsedavajući najvišeg izvršnog tela, odbio da bude na toj funkciji, prenosi Tanjug.

„Mislim da će (to biti Bisera) Turković, a sa Zvizdićem sam razgovarao i on odbija to zbog nekih svojih privatnih planova“, rekao je Izetbegović.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala