Vučić: Bolton neće doći, on je čovek koji ne gubi vreme

© Tanjug / DIMITRIJE GOLLAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da savetnik američkog predsednika Donalda Trampa, Džon Bolton, neće doći u posetu Beogradu i Prištini, kao što su mediji pisali.

„Mislim da neće doći. Razmišljao je da poseti Beograd i Prištinu, ali zbog izbora nema s kim da priča u Prištini“, rekao je u gostovanju na „Prvoj“.

Vučić je kazao da je Bolton čovek koji ne gubi vreme i koji ima obaveza napretek.

Na pitanje da li to Bolton ne dolazi dok se takse ne ukinu, Vučić je rekao da se američka administracija svakako zalaže za ukidanje taksi, na čemu joj je zahvalan.

„Ali, ne mislim da je to jedini razlog. Postavlja se pitanje šta bi mogao da dobije dolaskom u Prištinu. Sa kim da razgovara u Prištini, koga sada da pronađe kao adekvatnog sagovornika“, rekao je on, dodajući da ne može da govori u Boltonovo ime, ali da je to logična analiza.

Vučić: Ponašaju se kao deca koja pokušavaju da prave državu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je kao besmislicu odluku prištinskih vlasti da ne pušta građane sa pasošem Srbije na Kosovo.

Vučić je rekao da su prištinski političari krenuli da se utrkuju oko taksi, ali i oko najglupljih pitanja, kao što su dokumenta.

„Jasno je da je srpska strana pregovarala da se putuje uz ličnu kartu, ali naravno da imate pravo da putujete i sa pasošem. Onaj ko ima više, ima pravo i na manje“, objasnio je on.

Vučić je kazao da su takve odluke besmislica ljudi koji se ponašaju kao mala deca, koja nemaju državu, a pokušavaju da je naprave.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala