Slovenija mobilisala veći broj pripadnika rezervne policije

© AP Photo / DARKO BANDICSlovenija
Slovenija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Slovenačka vlada danas je mobilisala veći broj pripadnika rezervne policije koji bi trebalo da zamene policajce na godišnjem odmoru, a zbog povećanog priliva migranata, kao i pojačanog saobraćaja u turističkoj sezoni.

Očekuje se da će se potreba kontrole bezbednosnih izazova do kraja godine povećavati, kao i obim zadataka policije na više područja njenog rada, saopštila je slovenačka vlada.

Doneta je odluka da se u policiji do kraja godine dodatno angažuju pripadnici pomoćne policije, iako je po pravilu zakonsko ograničenje njihovog angažovanja 30 dana u jednoj godini, prenosi Hina.

U vladi navode da se obim zadataka policije na granici s Hrvatskom povećava zbog porasta ilegalnih migracija u odnosu na prošlu godinu i zbog bezbednosne situacije u saobraćaju, koja se ove godine pogoršala.

Do 17. juna na slovenačkim putevima poginule su 52 osobe, znatno više od 39, koliko ih je nastradalo u istom razdoblju prošle godine.

Direktorka slovenačke policije Tatjana Bobnar rekla je pre nekoliko dana, prilikom završetka obuke nove klase policijskih pripravnika, da je kadrovska situacija u policiji kritična i da bi policiji bilo potrebno 700 novih zaposlenih.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala