Ruska vojska objavila snimak žestokih sukoba Asadovih snaga i terorista (video)

© AP Photo / Maya AlleruzzoBombardovanje položaja DAEŠ-a u Siriji
Bombardovanje položaja DAEŠ-a u Siriji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je snimak bombardovanja sirijskih vladinih snaga, kao odgovor na napade militanata iz pravca Idliba.

Prema podacima ruske vojske, juče ujutru oko 03.10, teroristi „Hajat Tahrir el Šama“ napali su pozicije vladinih snaga u području Huajza. Napad je bio odbijen.

Oni se na tome nisu zaustavili, već u 4.30 otvorena je vatra iz minobacača i višecevnih bacača na pozicije sirijske vojske u području Hamamijata, Džubajna i Tel el Malaha.

Video-snimak napada Džubajna, kao i uništenje tenka militanata kao odgovor na napad, zabeležila je i objavila ruska vojska.

Nakon prvog odbijenog napada, oko 05.50 ujutru, blizu 250 militanata uz podršku dva tenka, tri oklopna vozila i sedam vozila sa teškim mitraljezima, ponovo je krenulo u napad na jedinice sirijske vojske u području Tel el Malaha. Vladine snage su odbile napad, i protivnik je morao da se povuče u pravcu Latamna.

Pola sata kasnije, oko 400 ekstremista uz podršku tri tenka, četiri oklopna vozila i deset vozila sa teškim mitraljezima napalo je pozicije sirijske vojske iz pravca Zakah—Džubajn.

Ruska vojska je zabeležila 42 kršenja primirja samo 6. avgusta. U napadima na sirijsku vojsku poginuo je jedan vojnik, a šest ih je povređeno.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala