Pristalice bivšeg predsednika Kirgizije se naoružavaju, pojačane snage policije (video)

© REUTERS / Vladimir PirogovPristalice predsednika Kirgizije Almazbeka Atambajeva tokom pokušaja njegovog hapšenja
Pristalice predsednika Kirgizije Almazbeka Atambajeva tokom pokušaja njegovog hapšenja - Sputnik Srbija
Pratite nas
Tokom neuspešne operacije specijalaca za hapšenje bivšeg predsednika Kirgizije Almazbeka Atambajeva, njegove pristalice su zaplenile 40 jedinica oružja, saopšteno je Sputnjiku u pres-službi Državnog komiteta za nacionalnu bezbednost Kirgizije.

„Na mestu gde se izvodi specijalna operacija izgubljeno je ili zaplenjeno 40 jedinica lakog naoružanja, 15 pištolja i više od 2.000 metaka“, naveo je sagovornik Sputnjika.

Ka rezidenciji predsednika se kreću tri kamaza, pet autobusa i dva minibusa sa policajcima.

Sinoć su specijalne službe Kirgizije izvele operaciju za hapšenje Atambajeva u njegovoj rezidenciji u selu Koj Taš, 20 kilometara od Biškeka. Oni su protiv pristalica bivšeg lidera upotrebili specijalna sredstva, a zatim otvorili vatru.

Nisu uspeli da uhapse bivšeg predsednika. Prema poslednjim podacima, 52 osobe su povređene, dok je jedan specijalac poginuo. Šest specijalaca je zarobljeno.

Bivši predsednik države se optužuje za korupciju u slučaju modernizacije termoelektrane „Biškek“, kao i u brojne druge nezakonite radnje. Ako sud proglasi Atambajeva krivim, preti mu doživotni zatvor. Sam Atambajev je optužbe nazvao apsurdnim i rekao da je čist pred narodom i spreman da odgovora za sve svoje postupke na dužnosti predsednika. Atambajev je na čelu zemlje bio od 2011. do 2017. godine.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala