Izetbegović: Ni Dodik ni ja nismo gubitnici, našli smo sredinu o NATO-u

© SrnaBakir Izetbegović
Bakir Izetbegović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Govoreći o dogovoru sa Dodikom u vezi sa NATO putem BiH, predsednik SDA Bakir Izetbegović izjavio je da ne postoji ni pobednik ni gubitnik, i da je pronađena sredina.

Kako se navodi, javnost najviše zanima šta je dogovor s Dodikom u vezi s NATO putem BiH, a Izetbegović kaže da ne postoje ni pobednik ni gubitnik i da je pronađena sredina.

„Članom 3 sporazuma smo definisali da će se raditi prema Ustavu i zakonu i ranijim odlukama Predsedništva BiH, i tu je stvar sasvim jasna. BiH je u MAP-u. I kazali smo da će u Brisel biti dostavljani planovi. Dalje je sada na ostalima, koji treba da izrade te planove. Mislim da bi trebalo da se radi na kompromisima, trebalo bi da se rade redukovani planovi, prihvatljivi za sve strane, ali i za sam NATO. Svako dalje detaljisanje će zakovati stvari“, kazao je Izetbegović.

Izetbegović je rekao da su bošnjački član Predsedništva i on razgovarali sa američkim ambasadorom u vezi sa Godišnjim nacionalnim planom (ANP).

„Šefik Džaferović i ja smo razgovarali s američkim ambasadorom o ANP-u, o onome što im nije bilo jasno. Ja sam im dao pojašnjenje, koje sam i sada kazao, i oni su zadovoljni. Naravno da insistiraju na ANP-u“, istakao je Izetbegović i dodao da će tek biti pokrenuti pregovori za formiranje Vlade FBiH.

Važan iskorak ka napretku

Predsednik SDA Bakir Izetbegović izjavio je da je nedavno postignut Sporazum sa liderima SNSD-a Miloradom Dodikom i HDZ-a Draganom Čovićem predstavio kao važan iskorak ka napretku i konačnom funkcionisanju vlasti, poručivši da zbog toga opozicija u Republici Srpskoj nema razloga da Dodika naziva izdajnikom.

„Pa ta opozicija je izradila današnji plan za ANP, jer je još formalno u vlasti. Dodik ga samo može prihvatiti kao takvog ili umanjenog, odnosno redukovanog. Tako da je besmisleno da ga oni nazivaju izdajnikom“, rekao je Izetbegović, prenosi „Kliks“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala