Guča stiže i u Budvu

© Sputnik / Aleksandar MilačićSviranje trube pored spomenika Trubaču u Guči dok se čekala Marija Zaharova
Sviranje trube pored spomenika Trubaču u Guči dok se čekala Marija Zaharova - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sabor trubača u Guči, jedna od najpopularnijih turističkih manifestacija u Srbiji, trebalo bi da dobije svoju mediteransku verziju, nakon što je opština Budva izašla u susret i obezbedila plato na Jazu da se 24. i 25. avgusta organizuje Sajam hrane i pića sa tradicijom pod nazivom „Guča u Budvi“.

Firma „Smart idea“, sa sedištem u Budvi, koju je, kako piše u Centralnom registru privrednih subjekata, osnovala Vladana Zipalov, dugogodišnja poslovna saradnica estradnog menadžera Saše Mirkovića, u ponedeljak je dostavila zahtev gradonačelniku Marku Batu Careviću da je zainteresovana da prvi put u Budvi organizuje manifestaciju „Guča u Budvi“, pišu podgoričke „Vijesti“.

Kako je „Vijestima“ potvrđeno u Carevićevom kabinetu, „Smart idea“ je spremna da snosi sve troškove organizacije, ali jedini zahtev im se svodio da im opština ustupi prostor bez naknade, plato na Jazu ili stadion na Lugovima.

Imajući u vidu da je stadion na Lugovima tokom nedavne manifestacije „Budva bir fest“ bio dosta uništen, opština se odlučila da im se ustupi plato u zaleđu plaže Jaz, ali je prethodno tražila od vlasnika zemlje okupljenih oko dve nevladine organizacije „Jaz — Mrčevo polje“ i „Jaz“ da daju saglasnost.

© Tanjug / Rade PrelićSpomenik trubaču u centru Guče
Guča stiže i u Budvu - Sputnik Srbija
Spomenik trubaču u centru Guče

„Nevladine organizacije su nam juče dostavile saglasnost da se ne protive da se organizuje manifestacija“, kazali su u Carevićevom kabinetu i ponovili da opština iz budžeta neće snositi nijedan jedini evro za organizaciju.

Oni nisu mogli da preciziraju kakav će biti program te manifestacije, da li je u pitanju i takmičenje trubača, što je centralni događaj Sabora u Guči, ili su u pitanju samo nastupi muzičkih zvezda i Sajam hrane i pića.

„Organizatori su nam u dopisu saopštili da su spremni da pola evra od svake prodate ulaznice ide u humanitarne svrhe za Crveni krst“, istakli su u kabinetu prvog čoveka Budve.

Iz „Smart idee“ su u dopisu opštini naveli da očekuju veliki broj posetilaca, kao i pažnju medija, a od lokalne uprave su zatražili pomoć gradskih komunalnih službi.

Sedište firme, koja je osnovana 23. oktobra prošle godine, nalazi se u budvanskom naselju Dubovici, a registrovana je za pomoćne delatnosti u okviru izvođačke umetnosti.

Interesantno je da se ta manifestacija organizuje između dva najznačajnija turistička događaja u crnogorskoj metropoli turizma, samo dan nakon „Petrovačke noći“, kojom se označava kraj letnje sezone, a pet dana pre početka letnjeg muzičkog festivala „Si dens“ u Buljarici, pišu „Vijesti“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala