Britanska ambasada zainteresovana za bivšeg pripadnika terorističke OVK

© AP Photo / Alexander ZemlianichenkoBritanska zastava ispred Britanske ambasade u Moskvi
Britanska zastava ispred Britanske ambasade u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ambasada Velike Britanije u Skoplju zainteresovana je za sudbinu bivšeg pripadnika OVK Tomora Morine, jer poseduje i pasoš te ostrvske zemlje.

„Pomažemo britansko-kosovskom muškarcu koji je uhapšen u Severnoj Makedoniji i planiramo da kontaktiramo lokalne vlasti“, saopštila je britanska ambasada u Skoplju, prenosi „Blic“ pozivajući se na makedonski list „Večer“.

Pre nekoliko dana kosovski ambasador u Skoplju Čer Dedaj rekao je da bi izručenje bivšeg člana OVK Srbiji moglo da naruši odnose Kosova i Severne Makedonije, da bi u sredu sud u Skoplju odbacio zahtev Srbije za izručenje Tomora Morine, koga vlasti u Beogradu traže zbog ratnih zločina počinjenih na Kosovu.

Sud je doneo rešenje da nisu ispunjeni uslovi za ekstradiciju lica T. M. Republici Srbiji, a predmet je upućen Vrhovnom sudu na dalje odlučivanje.

Bivšeg pripadnika OVK makedonska policija uhapsila je 24. jula na graničnom prelazu Blace sa Kosovom, po poternici Interpola, koja je izdata na zahtev vlasti Srbije koje Morinu traže zbog sumnje da je, kao pripadnik takozvane OVK, počinio zločin nad civilnim stanovništvom na Kosovu pre 20 godina.

Zahtev Srbije za ekstradiciju Morine Ministarstvo pravde Severne Makedonije je skopskom krivičnom sudu dostavilo u ponedeljak, 5. avgusta.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala