Zelenski razgovarao s Makronom, traži hitan sastanak „normandijske četvorke“

© AP Photo / Ukrainian Presidential Press OfficePredsednik Ukrajine Vladimir Zelenski
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski razgovarao je telefonom s francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, tražeći da se pod hitno okupe lideri zemalja „normandijskog formata“ kako bi se usaglasili novi koraci u Donbasu, saopšteno je na sajtu ukrajinskog predsednika.

Zelenski je preneo Makronu o čemu je jutros razgovarao s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom i pozvao lidere zemalja „normandijske četvorke“ da se pod hitno okupe kako bi se sačuvao mirovni proces i usaglasili naredni koraci usmereni na konačno rešavanje sukoba, navedeno je u saopštenju.

Kako je saopšteno, Makron je podržao inicijativu Ukrajine i rekao da će kontaktirati ruskog predsednika Vladimira Putina i nemačku kancelarku Angelu Merkel kako bi s njima razmotrio mogućnost održavanja sastanka u „normandijskom formatu“.

Kremlj je ranije potvrdio informaciju da su 7. avgusta lideri Rusije i Ukrajine Vladimir Putin i Vladimir Zelenski razgovarali telefonom. Putin je tokom razgovora naglasio da je za stišavanje sukoba u Donbasu neophodno da ukrajinska vojska prestane da gađa naselja u toj oblasti.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala