Zatvorena vodeća američka vojna biološka laboratorija

© AP Photo / Patrick SemanskyBiološka laboratorija
Biološka laboratorija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) izdao je nalog da se obustave istraživanja u američkom vojno-medicinskom objektu Fort Detrik, koji je nekada bio centar sada već propalog američkog programa biološkog oružja, zbog problema u novom sistemu za dekontaminaciju otpadnih voda.

Ovom objektu je, na zahtev CDC-a, oduzeta licenca za istraživanja smrtonosnih virusa poput ebole, malih boginja i antraksa, prenosi „Indipendent“.

Prema pisanju lista, CDC je napravio ovaj potez nakon što je inspekcija utvrdila brojne probleme u ovom objektu koji se odnose na novi sistem za dekontaminaciju otpadnih voda, a koji baza koristi otkad je postrojenje za sterilizaciju parom, koje su prethodno koristili, oštećeno tokom oluje prošle godine.

Iako je američki program biološkog oružja i zvanično zatvoren 1969. godine, u Fort Detriku su i dalje obavljana „odbrambena istraživanja“ određenih smrtonosnih patogena.

Portparol laboratorije Kare Vander Linden rekao je da uprkos nalogu za suspenziju nije bilo curenja opasnih materija ili pretnji po javno zdravlje, dodaje list.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala