Kim raketama upozorio Ameriku

CC BY-SA 4.0 / Planet Labs., In. / Satelitski snimak lansiranja rakete kratkog dometa u Severnoj Koreji
Satelitski snimak lansiranja rakete kratkog dometa u Severnoj Koreji  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Severnokorejski lider Kim Džong Un izjavio je da su poslednja testiranja raketa Severne Koreje upozorenje za Vašington i Seul i odgovor na njihove zajedničke vojne vežbe, javila je Centralna telegrafska agencija Koreje (CTAK).

Dve navođene rakete, lansirane sa aerodroma u zapadnom delu zemlje, proletele su iznad prestonice i centralnih regiona i uspešno pogodile cilj na ostrvu u Japanskom moru.

„Visoko ocenjujemo to što je demonstracija lansiranja završena uspešno, kako je i planirano. Kim Džong Un je naglasio da su navedene vojne akcije mogućnost da se pošalje adekvatno upozorenje zajedničkim vojnim vežbama koje sada izvode vlasti SAD i Južne Koreje“, saopštila je agencija.

Lansiranju je, navodno, prisustvovao lično Kim Džon Un.

Ranije je južnokorejska vojska saopštila da se u ponedeljak uveče četvrti put za dve nedelje lansirane balističke rakete malog dometa.

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija od Severne Koreje traži da prekine izradu i lansiranje svih balističkih raketa pod pretnjom pooštravanja sankcija. Vlasti Severne Koreje su se dobrovoljno obavezale da neće testirati balističke rakete velikog dometa.

Podsetimo, vojne vežbe SAD i Južne Koreje su počele 5. avgusta i trajaće dve nedelje.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala