Crnogorska opozicija poručila: Bez tehničke Vlade nema izbora

© Nebojša PopovićPredstavnici pokreta „Odupri se: 97.000“ i opozicije održali su danas sastanak potpisnika „Sporazuma o budućnosti“
Predstavnici pokreta „Odupri se: 97.000“ i opozicije održali su danas sastanak potpisnika „Sporazuma o budućnosti“ - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predstavnici pokreta „Odupri se: 97.000“ i opozicije održali su danas sastanak potpisnika „Sporazuma o budućnosti“, koji su 30. marta, na Trgu nezavisnosti u Podgorici, podržali poslanici crnogorske opozicije i predstavnici ovog pokreta.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Demokrata, Danijela Pavićević iz SNP-a, Janko Vučinić iz Radničke partije, nezavisni poslanik Aleksandar Damjanović i nezavisna poslanica Anka Vukićević, kao i predstavnici Građanskog pokreta URA.

Sastanku nisu prisustvovali poslanici Demokratskog fronta (DF), Socijaldemokratske partije (SDP), nezavisni poslanik Neđeljko Rudović, lider Demosa Miodrag Lekić, te predsjednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović.

Lider pokreta „Odupri se“ Džemal Perović kazao je da su u tom pokretu očekivali prisustvo svih 39 poslanika i da će da se izjasne o svom viđenju političke situacije u Crnoj Gori, te da su svi prekršili duh sporazuma da se pristupi zajedničkom djelovanju opozicije.

„Nije u redu da sa sporazumom opozicione partije mlate kao batinom jedni protiv drugih“, kazao je Perović.

Nezavisni poslanik Aleksandar Damjanović ukazao je da to što sastanku prisustvuje samo 7 od 39 opozicionih poslanika — nešto govori.

„Ključno pitanje je da li smo bliže ili dalje ispunjavanju sporazuma u budućnosti“, kazao je Damjanović.

Predstavnici Demokrata na sastanku
Crnogorska opozicija poručila: Bez tehničke Vlade nema izbora - Sputnik Srbija
Predstavnici Demokrata na sastanku

On je takođe izrazio sumnju da će izmjene Odluke o sveobuhvatnoj reformi izbornih zakona pomoći da se odradi sve što je predviđeno do 15. novembra, te da ostaje na stanovištu da se bojkotuju svi izbori, ako ne bude formirana tehnička Vlada.

„Tehnička Vlada teško da ima smisla, ako se ne formira do kraja godine“, upozorio je Damjanović.

Predsjednik Radničke partije Janko Vučinić poručio je da, ako ne bude tehničke Vlade, predstoje protesti, dok je nezavisna poslanica Anka Vukićević rekla da bez tehničke Vlade nema izlaska na izbore.

Govoreći o briselskom planu, poslanica SNP-a Danijela Pavićević je istakla da je potreban plan za Crnu Goru, a predstavnik GP URA Miloš Konatar rekao je da je pred opozicijom zajednički rad na ostvarivanju uslova da budući izbori budu slobodni.

Dejan Pejović iz pokreta „Odupri se“ rekao je da, ako opozicija želi smjenu vlasti, mora biti zajedno, a međusobne razmirice mora staviti ad akta, do smjene režima.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala