Britanske striptizete tužile feministkinje

© Depositphotos.com / GlebShabashnyiStriptizete
Striptizete - Sputnik Srbija
Pratite nasTelegramOdyssey
Feministkinje u Velikoj Britaniji pokrenule su kampanju „Ne kupuj to“, kojom žele da prisile Vladu da zatvori striptiz klubove u kojima su radnice, navodno, izložene maltretiranju. I Vlada i lokalne vlasti istražuju te optužbe.

Plesačice na krilu u „Spermint Rino“, svetski poznatom lancu striptiz klubova, pokrenule su tužbu protiv feministkinja koje sprovode kampanju „Ne kupuj to“, jer su tajno snimane u dva „kluba za gospodu“.

„Ivning standard“ navodi da je devet egzotičnih plesačica podnelo tužbu protiv aktivista kampanje „Ne kupuj to“ i izvršne direktorice dr Saše Rakof koja je unajmila dvojicu bivših policajaca da ih snimaju na radnom mestu „iza zatvorenih vrata“.

Pravo na privatnost

„Egzotične plesačice“ tvrde da im je narušena privatnost kada su „tajno i nezakonito“ snimljene gole u dva „Spermint Rino“ kluba u Šefildu i u Londonu.

Plesačice su se, navodno, prošlog meseca izborile na Vrhovnom sudu za zabranu daljeg deljenja snimaka, zbog narušavanja privatnosti.

„Očigledno je kršenje prava naših klijentkinja u skladu sa zakonima o zaštiti podataka“, izjavio je advokat Stiven Fulman, koji zastupa plesačice.

Detektivi su tvrdili da im je tokom istrage nuđena opcija da „seksualno dodiruju“ plesačice, uz doplatu, a svedočili su i da su dame dodirivale jedna drugu uprkos poslovnoj politici „Spermint Rina“ — „bez dodirivanja“.

Prostitucija „iza zatvorenih vrata“

Feministkinje su pokrenule peticiju, tvrdeći da striptiz klubovi u Londonu i u Šefildu izlažu plesačice uznemiravanju i napadima, kao i da ih podstiču na prostituciju. Peticijom se traži od parlamentaraca i od lokalnih vlasti da im se oduzme dozvola za rad.

„Naše istrage u tajnosti su dokazale da postoje seksualni kontakti i ponude u iznosu od 600 funti plesačicama u ’Spermint Rinu‘ i u drugim klubovima koji funkcionišu kao bordeli, koji su puni mogućih žrtava trgovine ljudima koje naplaćuju ’ručni rad‘ 200 funti, dok ispred klubova svodnici dozivaju mušterije na ’after-parti‘ u bordele u kojima plesačice rade“, navode feministkinje.

Aktivistkinje kampanje „Ne kupuj to“ predstavile su odbornicima u londonskom predgrađu Kamden i Šefildu dokaze koji, navodno, pokazuju „čist seksualni kontakt“ u klubovima. Trenutno se ispituju optužbe.

Portparol „Spermint Rino“ striptiz klubova izjavio je u aprilu da posluju u skladu sa svojim pravilima, koja zabranjuju fizički kontakt plesačica i mušterija.

„Ako su ta pravila prekršena, shvatićemo to ozbiljno i istražićemo optužbe“, dodao je portparol.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala