Rusija: Vašington na kaubojski način ekonomski teroriše Karakas

© AP Photo / Leonardo FernandezŽena prolazi pored transparenta na kojem na španskom piše "Trampe, deblokiraj Venecuelu" u Karakasu
Žena prolazi pored transparenta na kojem na španskom piše Trampe, deblokiraj Venecuelu u Karakasu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Moskva smatra blokiranje venecuelanske imovine u Sjedinjenim Američkim Državama ekonomskim terorom, i da takav korak Vašingtona nema zakonsku osnovu, saopštila je za Sputnjik pres-služba Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

„Vašington na sebi svojstven ’kaubojski‘ način nastavlja ekonomski teror protiv zvaničnog Karakasa. Zamrznuta su sredstva i imovina venecuelanske države. Ovakvi koraci nemaju nikakve pravne osnove ni sa stanovišta međunarodnog, a ni sa stanovišta unutrašnjeg venecuelanskog prava“, saopštilo je Ministarstvo.

Ministarstvo je naglasilo da „Belu kuću pokreće ideologija netolerancije i diktature, koja je stavljena iznad interesa Venecuelanaca“.

„Ova diskriminaciona politika je izazov celokupnom sistemu međunarodnih odnosa, koji utvrđuje jednostrane kaznene mere kao životnu normu i protivreči ljudskim pravima i humanitarnim vrednostima. Podsećamo da nijedna država nema prava da nameće svoju volju drugima ekonomskom represijom“, dodalo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Bela kuća je ranije saopštila da je predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp potpisao ukaz o blokiranju imovine vlasti Venecuele pod jurisdikcijom SAD, stavljajući na taj spisak i centralnu banku države i državnu naftnu kompaniju „PDVSA“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala