Mihajlovićeva i Bocan-Hačenko za jaču saradnju Rusije i Srbije

Pratite nas
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom i izrazila uverenje da će u vreme njegovog mandata dve zemlje imati još uspešniju saradnju.

Poželevši mu dobrodošlicu u Srbiju, Mihajlovićeva je zahvalila na principijelnoj podršci koju Ruska Federacija i predsednik Putin pružaju Srbiji, navodi se u saopštenju.

„Hvala Vam jer poštujete teritorijalni integritet i suverenitet naše države. Verujem da će za Vašeg mandata naše dve zemlje imati još uspešniju saradnju u ekonomiji i infrastrukturi. Zajedno sa ruskom kompanijom RŽD realizujemo jedan od najvažnijih infrastrukturnih projekata: rekonstrukciju brze pruge od Beograda do Budimpešte i svi zajedno možemo biti ponosni na tu saradnju“, rekla je ona.

Ambasador Bocan-Harčenko je istakao da Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture ima značajnu ulogu u sveobuhvatnoj saradnji Srbije i Ruske Federacije.

„Brza pruga je projekat od prioritetnog značaja i za nas, ima veliku perspektivu i važan je kako za zemlje u regionu, tako i za centralnu i jugoistočnu Evropu. Pored toga, prostora za saradnju je mnogo i u drugim oblastima iz resora Ministarstva koje vodite — od vazdušnog, vodnog, do drumskog saobraćaja, ali i građevinarstva, energetike“, rekao je on.

Mihajlovićeva je dodala da Vlada Srbije pokreće novi investicioni ciklus u kojem će Ministarstvo imati veliko učešće, te da je to prilika da pokažemo dosadašnju dobru saradnju sa Ruskom Federacijom, ali i započnemo nove projekte.

Na sastanku je, između ostalog, dogovoreno da Mihajlovićeva i Bocan-Harčenko u narednom periodu zajedno obiđu radove na rekonstrukciji brze pruge Beograd-Budimpešta, koje izvodi ruska kompanija RŽD.

Potpredsednica Vlade poklonila je ruskom ambasadoru u znak dobrodošlice azbuku u zlatovezu, rad žena sa sela, koje u okviru inicijative Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, NALED-a i Etno-mreže „Uposlimo 1.000 žena“ proizvode tradicionalne srpske rukotvorine, deo kulturnog nasleđa Srbije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala