Kina obećava Americi odgovor na raspoređivanje raketa na svom pragu

© Sputnik / Mariя Plotnikova / Uđi u bazu fotografijaPeking, Kina
Peking, Kina - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kina će preuzeti sve potrebne mere radi zaštite svojih interesa ako SAD rasporede rakete srednjeg dometa kopnenog baziranja u Pacifičkom regionu, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Kine.

„Kina nema nameru da mirno gleda kako se nanosi šteta njenim interesima, tim pre neće dozvoliti da neka država pravi nerede ispred njenog praga. Mi ćemo preduzeti sve potrebne mere kako bismo zaštitili svoju bezbednost“, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo inostranih poslova Rusije Kine takođe je naglasilo da će se raspoređivanje američkih raketa u Pacifičkom regionu vrlo negativno odraziti na međunarodnu i regionalnu bezbednost.

„Nadamo se da će američka strana biti uviđavna u svojim akcijama, da neće preduzimati korake koji vode ka eskalaciji situacije u regionu i koji potkopavaju međunarodni i regionalni mir“, naglasili su u spoljnopolitičkom resoru Kine.

Šef Pentagona Mark Esper, samo dan nakon što je prestao da važi Sporazum o raketama kratkog i srednjeg dometa, izjavio je da se zalaže za razmeštanje novih raketa u Aziji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala