Teroristi granatirali rusku bazu u Siriji

© Sputnik / Dmitry Vinogradov / Uđi u bazu fotografijaZenitno-raketnый kompleks S-400 vo vremя zastupleniя na boevoe dežurstvo na rossiйskoй aviabaze Hmeйmim dlя obespečeniя bezopasnosti poletov rossiйskoй aviagruppы v Sirii
Zenitno-raketnый kompleks S-400 vo vremя zastupleniя na boevoe dežurstvo na rossiйskoй aviabaze Hmeйmim dlя obespečeniя bezopasnosti poletov rossiйskoй aviagruppы v Sirii - Sputnik Srbija
Pratite nas
Teroristi su ispalili tri granate u pravcu ruske vazduhoplovne baze Hmejmim u Siriji, baza nije oštećena i nema povređenih, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

„Petog avgusta oko 13 sati i 30 minuta po srednjoevropskom vremenu kontrola vazdušnog prostora ruske vazduhoplovne baze Hmejmim iz pravca severno od aerodroma zabeležila je lansiranje tri granate u smeru ka ruskoj bazi. Nema nikakve materijalne štete, niti žrtava u ruskoj vazduhoplovnoj bazi“, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Takođe se naglašava da baza Hmejmim radi normalno.

U saopštenju je navedeno da su granate koje su ispalili militanti u pravcu ruske avio-baze Hmejmim pale na selo Ruajsed Afif.

„Ranjena su četiri civila“, dodalo je Ministarstvo odbrane.

Krajem jula načelnik Glavne operativne uprave Generalštaba Oružanih snaga Rusije, general-pukovnik Sergej Rudskoj izjavio je da teroristi nastavljaju sa pokušajima organizovanja napada na Hmejmim.

Prema njegovim rečima, teroristi su pokušali da granatiraju ruske objekte sa teritorije zone deeskalacije Idlib 17. i 21. jula. Sredstva za protivvazdušnu odbranu ruske avio-baze odbile su te napade.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala