SAD i Južna Koreja ipak izvode vojne vežbe

© AP Photo / Ahn Young-joonAmerički tenkovi M1A2 prelaze reku Nam Han na južnokorejskoj vojnoj barži tokom zajedničkih vojnih vežbi Južne Koreje i SAD u Jeončenu
Američki tenkovi M1A2 prelaze reku Nam Han na južnokorejskoj vojnoj barži tokom zajedničkih vojnih vežbi Južne Koreje i SAD u Jeončenu - Sputnik Srbija
Pratite nas
SAD i Južna Koreja su počeli sa izvođenjem vojnih vežbi uprkos zahtevima Severne Koreje da odustanu od njih, javila je agencija „Jonhap“ pozivajući se na izvore.

Zajedničke aktivnosti vojske dveju država, prema podacima agencije, počele su danas. Tokom njihovog održavanja biće vežbane mere reagovanja u slučaju nastanka „vanredne situacije“ na Korejskom poluostrvu.

„Ove godine se vrše pripreme za zajedničke vojne vežbe radi provere naših osnovnih operativnih mogućnosti prenosa kontrole u ratnim uslovima“, rekao je zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Južne Koreje.

Vest da su počele vojne vežbe pojavila se nekoliko sati nakon što je Ministarstvo odbrane objavilo da će biti održane. Komandno-štabne vojne vežbe će trajati oko dve nedelje, a zatim će tokom 10 dana proveravati mogućnosti Seula za prebacivanje trupa iz SAD u slučaju nastanka vojnih pretnji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala