Kolindin nastup na proslavi „Oluje“ zbunio Hrvatsku: „Predsednica nam je pijana, je l‘ da?“

Pratite nas
Obraćanje hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović na prijemu u Kninu, povodom današnje centralne manifestacije obeležavanja 24. godišnjice od vojnopolicijske akcije „Oluja“, izazvalo je brojne komentare na društvenim mrežama.

Neki su na Tviteru s podsmehom reagovali na govor predsednice Republike, njene suze, a posebno na njen pevački nastup.

Portal „Net“ piše da je Grabar Kitarovićeva, koja je i vrhovni komandant Oružanih snaga Hrvatske, sinoć na prijemu ponovila da je vojno-policijska operacija „Oluja“ bila „besprekorno čista, oslobodilačka operacija Hrvatske vojske i policije“, te da je deo govora održala na engleskom jeziku, zatim je zaplakala, a onda i zapevala.

​Kitarovićeva je kazala da se 1991. godine ne bi dogodio ni Vukovar ni rat da je Hrvatska tada bila u NATO-u, ali i da se danas „Hrvatska brani u Avganistanu i da ako Avganistan padne, možemo očekivati sedam miliona ljudi koji će krenuti prema Evropi“.

Prisećajući se vremena „Oluje“, hrvatska predsednica je rekla da je razmišljala da krene na bojište, ali da je tada imala obaveze u Ministarstvu spoljnih poslova, gde je radila kao pripravnica.

Najradije bih uhvatila pušku i otišla na bojište, ali shvatila sam da nije stvar samo u mecima i u suočavanju s onima koji su ispred vas“, rekla je Kitarovićeva, a na kraju i zapevala ariju: „U boj, u boj“ iz Zajčeve opere „Nikola Šubić Zrinski“.

​Jedan od komentara na Tviteru je bio: A mislili ste da neće zapevati, dok je drugi pratilac napisao da je „žena prešla igricu na hard-levelu“.

Neki su prokomentarisali i opšti utisak koji je predsednica ostavila nakon obraćanja, a jedan od tih komentara glasi: „Predsednica nam je pijana, je l‘ da?“.

Posebno se izdvaja kratak, ali jasan komentar: „Nadrealno.“

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala