Zaharova: Pompeo ne poštuje volju krimskog naroda

© Sputnik / Konstantin Mihalьčevskiй / Uđi u bazu fotografijaPaviljon u hramu Arhangela Mihaila u Oreandu na Krimu
Paviljon u hramu Arhangela Mihaila u Oreandu na Krimu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki državni sekretar Majk Pompeo ne poštuje rezultate demokratske volje krimskog naroda, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova, komentarišući Pompeove reči da Krim „treba da se vrati u sastav Ukrajine“.

„Poslednja osoba kojoj Krim nešto duguje je Majk Pompeo, koji ne poštuje rezultate demokratske volje krimskog naroda“, napisala je Zaharova na svojoj stranici na Fejsbuku.

Ranije je Pompeo tokom razgovora u nevladinoj organizaciji „Ekonomski klub iz Vašingtona“ izjavio da bi Krim „trebalo da se vrati u sastav Ukrajine“. Pompeo je takođe dodao da Stejt department sarađuje sa novim vlastima Ukrajine.

Krim je postao deo Rusije u martu 2014. nakon referenduma održanog posle državnog prevrata u Kijevu. Za ujedinjenje sa Rusijom glasalo je 96,77 odsto birača Republike Krim i 95,6 odsto stanovnika Sevastopolja. Ukrajina i dalje smatra Krim svojom privremeno okupiranom teritorijom. Prema rečima predsednika Rusije Vladimira Putina, pitanje Krima je zatvoreno.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala