Ruski tenkisti postavili rekord na Tenkovskom biatlonu (video)

© Sputnik / Alekseй Kudenko / Uđi u bazu fotografijaTenk T-72B3 sa posadom Rusije tokom individualne trke prve etape "Tenkovskog biatlona"
Tenk T-72B3 sa posadom Rusije tokom individualne trke prve etape Tenkovskog biatlona - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruska ekipa postavila je rekord staze na Tenkovskom biatlonu, prešavši pet krugova za 18 minuta 55 sekundi. U individualnoj trci su zajedno sa ruskom posadom učestvovali i predstavnici Jermenije, Irana i Kirgizije.

„Naša posada je upravo završila trku za 18 minuta i 55 sekundi, čime je ispunila postavljeni zadatak i time oborila rekord iz 2017. godine — 19 minuta i 10 sekundi. Takmičenja se nastavljaju. Za vratom nam diše ekipa Jermenije, a najinteresantnije je tek pred nama“, izjavio je načelnik Glavne uprave za borbenu pripremu Oružanih snaga Rusije general-pukovnik Ivan Buvaljcev.

Posada iz Kirgizije prošla je kroz cilj druga, sa vremenom od 25 minuta i 37 sekundi. Treća je bila ekipa Jermenije, koja je stazu prešla za 29 minuta i 43 sekunde. Osam minuta posle njih svoj nastup su završili i učesnici iz Irana, koji su stigli poslednji.

Na takmičenju učestvuju ekipe iz 25 zemalja: Rusije, Azerbejdžana, Angole, Belorusije, Venecuele, Vijetnama, Zimbabvea, Irana, Jermenije, Južne Afrike, Kazahstana, Kirgizije, Kine, Kube, Kuvajta, Laosa, Mjanmara, Mongolije, Sirije, Srbije, Sudana, Tadžikistana, Ugande, Uzbekistana i Šri Lanke.

Tenkovski biatlon sastoji se od tri etape. Prva je pojedinačna trka u kojoj učestvuju sve ekipe. U drugoj fazi takmiče se po tri tenkovske posade iz ekipe na istom tenku sa zamenom posade. U finalnoj štafeti učestvuju četiri ekipe.

Međunarodne vojne igre „Armija“ ove godine se održavaju od 3. do 17. avgusta, a Tenkovski biatlon održava se na podmoskovskom poligonu „Alabino“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala