Očevici ispričali Sputnjiku šta se desilo u tržnom centru u Teksasu, gde je ubijeno 20 osoba

© Foto : Sputnik InsightStrelac u El Pasu, Teksas
Strelac u El Pasu, Teksas - Sputnik Srbija
Pratite nas
„On je želeo krvi, verovatno je sve ovo planirao“, rekao je Sputnjiku Kendel Long, očevidac događaja.

Pucnjava se desila u tržnom centru „Valmart“ na zapadu Teksasa. Tom prilikom je poginulo 20 osoba, dok je 26 povređeno, od kojih su mnogi teško. Prema rečima guvernera države Teksas Grega Ebota, operacija hapšenja muškarca koji je otvorio vatru na ljude trajala je svega 21 minut, a policija nije morala da upotrebi ni oružje.

„On je želeo krvi, verovatno je sve ovo planirao“, rekao je Kendel Long, očevidac događaja.

Po njegovim rečima, kada su ljudi počeli da beže, čulo se kao da napadač sve brže puca kako bi uspeo da rani što više ljudi.

Long je rekao da se El Paso smatrao jednim od najbezbednijih gradova u Americi, ali da će se, izgleda, nakon ovog incidenta situacija promeniti. On je ovaj događaj nazvao „unutrašnjim terorizmom“.

„Mi smo bili u kupovini, u delu za žensku odeću. Nameravali smo da platimo račun, ali moja mama je čula kao da neko udara u zid ili nešto slično. Kada se okrenula, rekla je da je u stvari pucnjava. Mom mlađem brati i meni je rekla da se sagnemo. Uhvatila sam majku za ruku i mlađeg brata i pobegli smo kroz sporedni izlaz“, ispričala je još jedan očevidac događaja Britni Lečuga.

Prema rečima devojke, u tržnom centru je bilo „mnogo dece koja nisu uspela da nađu svoje roditelje. Svi su vrištali, svi su bili u šoku, pokušavajući da se sakriju iza odeće“.

Iako su mediji prvi javili da je nekoliko osoba uhapšeno, policija je potvrdila da se radi samo o jednoj — Patriku Kruziosu.

Policija navodi da dokument za koji se veruje da je napisao i na internet postavio osumnjičeni, ukazuje na zločin iz mržnje jer sadrži nacionalističke, rasističke i antisemitske stavove. U dokumentu za koji policija veruje da je postavljen na internet manje od 20 minuta pre napada, osumnjičeni optužuje Latinoamerikance i Amerikance prve generacije za oduzimanje posla i mešanje kultura u SAD.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala