Nove američke sankcije dokazuju da je britanska verzija „slučaja Skripalj“ izmišljena

© Sputnik / Vitaliй Belousov / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nove američke sankcije Rusiji u okviru slučaja Skripalj predstavljaju moćan dokaz da je priča koju je predstavio zvanični London izmišljena i predstavlja provokaciju, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

„Mislim da je ovo još jedan moćan dokaz da je cela priča o Skripaljevima izmišljena, da predstavlja provokaciju. U krajnjem slučaju, izmišljen je onaj njen deo koji su Velika Britanija, London i vlada Tereze Mej predstavili kao zvaničnu verziju. To je u potpunosti diskreditovana priča. Posebno što su sankcije uvedene sada, nakon toliko vremena, kada na stolu ne samo da nema dokaza, već za stolom više nema ni Tereze Mej. A sankcije su i dalje na snazi“, rekla je Zaharova za televiziju „Rusija 1“.

Prema njenim rečima, „ova tema je razvijena upravo da bi se stvorio čitav niz razloga“.

Ranije su Sjedinjene Američke Država objavile uvođenje drugog paketa sankcija pod izgovorom da je Rusija upotrebila hemijsko oružje u Solsberiju, što Rusija negira. Nove sankcije će stupiti na snagu 19. avgusta. Zaharova je ranije izjavila da Vašington koristi insceniranje trovanja bivšeg agenta GRU Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije za pogoršanje odnosa sa Rusijom.

Bivši pukovnik Glavne obaveštajne uprave Rusije (GRU) Sergej Skripalj i njegova ćerka Julija otrovani su 4. marta 2018. u Solsberiju u južnoj Engleskoj, što je uzrokovalo veliki međunarodni skandal. London tvrdi da je Rusija umešana u trovanje supstancom A-234, koje britanske vlasti izjednačavaju sa supstancom „novičok“. Moskva to kategorički poriče. Istragu o incidentu trovanja Skripalja vodi protivteroristička jedinica Skotland jarda.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala