Britanski vojni vrh mornarima: Prestanite da se drogirate

Pratite nas
Engleski mediji redovno objavljuju informacije o problemu sa kojim se suočava Kraljevska ratna mornarica Velike Britanije. Prema podacima novinara, među mlađim vojnim sastavom je veoma prisutna upotreba narkotika klase B.

Britanski novinari objavljuju fotografije koje kompromituju mornare Kraljevske flote. Na njima se vidi kako vojnici u uniformi koriste nepoznatu belu supstancu. Novinari su pretpostavili da mlađi sastav koristi smesu od dva praška koja su sada vrlo rasprostranjena u Velikoj Britaniji. Smesa tih narkotika izazvala je sedam smrtnih slučajeva u noćnim klubovima za samo mesec dana, piše „Dejli mejl“.

„Život onih koji služe u floti zavisi od pouzdanosti svakog člana posade. Zloupotreba narkotika je ne samo nezakonita, već i nespojiva sa obavezama pomorske službe da osiguravaju bezbednost osoblja“, navodi se u saopštenju Ratne mornarice Velike Britanije.

Novinari, pozivajući se na izvor u Ratnoj mornarici, dodaju da u višem oficirskom sastavu postoji strah povodom upotrebe narkotika mlađih činova. U Kraljevskoj floti je bilo slučajeva da mornari nuklearnih podmornica nisu mogli da prođu medicinsku komisiju zbog upotrebe narkotika. List tvrdi da je Ministarstvo odbrane Velike Britanije objavilo posebno upozorenje o opasnosti od upotrebe narkotika klase B.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala