Nedozvoljeni protesti u Moskvi: Policija poziva građane da se raziđu

© Sputnik / Evgeniй Odinokov / Uđi u bazu fotografijaNedozvoljeni miting u Moskvi
Nedozvoljeni miting u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Moskovska policija je pozvala okupljene građane u centru ruske prestonice da se raziđu budući da lokalne vlasti nisu odobrile održavanje mitinga povodom izbora u lokalnu Dumu.

Kako prenose mediji, građani su se okupili na trgu Puškina, međutim policija ih megafonima upozorava da ne remete javni red i mir. Mnogim građanima su lica prekrivena maskama. 

Takođe, na drugoj lokaciji u blizini trga Trubni, pripadnici ruskih specijalnih jedinica (OMON) formirali su kordon i nisu dozvolili jednom broju građana da se pridruže mitingu.

Inače, vlasti Moskve nisu dozvolile da se održi miting zbog izbora u lokalnu Dumu, dok je policija najavila da će „operativno reagovati“ u slučaju da dođe do kršenja javnog reda i mira.

Podsetimo, kako je prošle nedelje saopštila pres-služba moskovske uprave MUP-am na mitingu prošle subote policija je privela ukupno 1.074 osobe.

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin je upozorio na moguće provokacije zbog poziva da se izađe na nedozvoljenu akciju u centru prestonice i naglasio da će vlast osigurati red u gradu u skladu sa zakonom.

Izbori za Dumu Moskve su zakazani za 8. septembar 2019. godine.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala