Pripadnik Ruske garde povređen na nedozvoljenom mitingu u Moskvi

© Sputnik / Evgeniй Odinokov / Uđi u bazu fotografijaPripadnici policije blokiraju ulicu u kojoj je zgrada gradske uprave na protestu opozicije u Moskvi
Pripadnici policije blokiraju ulicu u kojoj je zgrada gradske uprave na protestu opozicije u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pripadnik Ruske garde povređen je tokom nedozvoljenog mitinga u Moskvi, a osumnjičeni je uhapšen, saopštila je Ruska garda.

„Danas je na Puškinovom trgu u Moskvi tokom održavanja javnog reda saradnik Ruske garde povređen usled protivpravnih dejstava jednog od učesnika nedozvoljene akcije“, navedeno je u saopštenju.

Muškarac se, kako je navedeno, usprotivo saradniku Ruske garde i povredio ga. Pripadnik snaga bezbednosti je hospitalizovan.

Ranije je saopšteno da je moskovska policija privela oko 600 građana koji su učestvovali u nedozvoljenom mitingu u centru Moskve. Protiv njih su, kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Rusije, podignute optužnice zbog remećenja javnog reda i mira.

Na skupu, prema navodima prestoničke policije, učestvuje oko 1.500 ljudi.

Ranije je saopšteno da se u centru Moskve, do 14 sati i 30 minuta po lokalnom vremenu, okupilo oko 350 građana.

Nešto ranije su ruski mediji preneli da je moskovska policija megafonima pozivala građane da se raziđu, budući da lokalne vlasti nisu dozvolile održavanje mitinga.

Podsetimo, kako je prošle nedelje saopštila pres-služba moskovske uprave MUP-a, na mitingu prošle subote policija je privela ukupno 1.074 osobe.

Miting u centru Moskve održava se zbog izbora za Dumu Moskve, koji su zakazani za 8. septembar 2019. godine.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala