Amfilohije: Vlast daje Sinjajevinu naslednicima naci-fašizma

© SputnikMitropolit crnogorski-primorski Amfilohije Radović
Mitropolit crnogorski-primorski Amfilohije Radović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije poručio je da se na Sinjajevini ne sme uspostaviti vojni poligon, jer bi to zatrovalo i uništilo tu svetu planinu.

On je rekao i da vlast planira da tu planinu da u ruke naslednicima naci-fašizma.

Amfilohije je na Sinjajevini potpisao peticiju kojom se traži da ta planina bude proglašena za park prirode i da se odustane od uspostavljanja vojnog poligona na njoj, saopšteno je iz NVO „Sačuvajmo Sinjajevinu“.

Kako dodaje, današnja vlast hoće da oskrnavi tu svetu planinu.

„Kosovo i Metohija su zatrovani uranijumom, a vlast hoće isto da uradi Sinjajevini, da zatruje zemlju i vodu. Hoće da je da u ruke okupatorima, naslednicima naci-fašizma“, kazao je Amfilohije.

Kako je istakao Amfilohije, oni hoće Sinjajevinu da pretvore u „poligon za zločine“.

„Zar zbog toga postoji vlast u Crnoj Gori? Narode, imate blagoslov da branite ovu planinu, da se ne skrnavi i da ne krenu odavde novi zločini kao što kreću od Bondstila. Nadam se u Boga da će ovi naši što su na vlasti da shvate da to nije čast i dostojanstvo Crne Gore. Beščašće je da se dozvoli da se ovde uspostavi vojni poligon. Na ovom mestu mora da se kaže istina Božija“, poručio je mitropolit crnogorsko-primorski.

Vlada Crne Gore planira da na delu planine Sinjajevine bude izgrađen vojni poligon za vojne vežbe, a kako je Crna Gora članica NATO-a to bi podrazumevalo i da njihovi vojnici mogu da vežbaju na toj planini. Tome se oštro protive pojedini građani koji su osnovali NVO i koji sakupljaju potpise da se sačuva Sinjajevina, prenosi B 92.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala