Graditelje „Severnog toka 2“ ne plaše američke sankcije

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaRadnici na gradilištu gasovoda „Severni tok 2“ u Lenjingradskoj oblasti
Radnici na gradilištu gasovoda „Severni tok 2“ u Lenjingradskoj oblasti - Sputnik Srbija
Pratite nas
Svi učesnici projekta „Severni tok 2“ žele njegovu realizaciju bez obzira na američke sankcije, izjavio je za Sputnjik predstavnik kompanije operatora „Nord strim 2 AG“.

Sagovornik agencije istakao je da je još rano da se govori o posledicama sankcija za učesnike projekta.

„Zapadnoevropske energetske kompanije iz Austrije, Nemačke, Francuske, Velike Britanije i Holandije obavezale su se da će uložiti skoro po milijardu evra u projekat, a više od 1.000 kompanija iz 25 zemalja rade na njemu i u potpunosti su posvećene da projekat dovedu do kraja“, istakao je predstavnik operatera.  

Odbor za međunarodne poslove Senata SAD je 31. jula usvojio nacrt zakona o sankcijama za učesnike projekta „Severni tok 2“. Ograničenja podrazumevaju zabranu ulaska u Sjedinjene Američke Države osobama povezanim sa projektom. Takođe se predviđa zamrzavanje imovine tih lica, ako je ona u jurisdikciji Sjedinjenih Američkih Država.

Projekat „Severni tok 2“ podrazumeva izgradnju dva kraka gasovoda, čiji će ukupni kapacitet iznositi 55 milijardi kubnih metara gasa godišnje, od obale Rusije, preko Baltičkog mora, do Nemačke. Novi cevovod bi trebalo da bude izgrađen pored „Severnog toka“. On će proći kroz teritorijalne vode ili isključive ekonomske zone država duž obale Baltičkog mora: Rusije, Finske, Švedske, Danske i Nemačke.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala