Finansijska policija „lovi“ kinesku testeninu po Beču

CC0 / Pixabay / Kineske nudle u restoranu brze hrane
Kineske nudle u restoranu brze hrane - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vlasnici kineskih restorana u Beču moraju da strepe, jer je finansijska policija najavila kontrolu svih azijskih restorana u gradu zbog sumnje da neki koriste ilegalno proizvedenu punjenu testeninu.

U ponedeljak je finansijska policija u jednom stanu u Beču otkrila ilegalnu fabriku za proizvodnju punjene kineske testenine.

U stanu su pronađena dva puna zamrzivača punjene testenine, koja je bila namenjena za prodaju.

Najpre je vlasnik stana tvrdio da se radi o ličnim zalihama, pošto voli da jede ovaj kineski specijalitet, ali mu finansijska policija nije poverovala.

CC0 / Pixabay / Na udaru policije naći će se 535 kineskih restorana u gradu.
Finansijska policija „lovi“ kinesku testeninu po Beču - Sputnik Srbija
Na udaru policije naći će se 535 kineskih restorana u gradu.

Analiza pronađene testenine, kako je objavila nadležna služba, pokazala je da se radi o kvalitetnom mesu koje je korišćeno za ovaj proizvod.

Zbog sumnje da su kineski restorani u Beču kupovali iz ove ilegalne proizvodnje jedan od najčešće naručivanih specijaliteta, finansijska policija je najavila da će narednih dana „posetiti“ svih 535 azijskih restorana u gradu.

Kako je navedeno, tražiće da im vlasnici restorana pokažu punjenu testeninu koju koriste, a ako postoji povod za sumnju, daće ih na analizu, preneo je Tanjug.

Na osnovu recepta koji se koristi, nadležne vlasti smatraju da će moći da dokažu da neko koristi tu testeninu u svom restoranu, a ako to dokažu, sledi „paprena kazna“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala