Bajden prošao kroz „toplog zeca“ tokom debate demokrata (video)

© AP Photo / Jae C. HongDžo Bajden na komemoraciji Džona Mekejna
Džo Bajden na komemoraciji Džona Mekejna - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bivši potpredsednik Sjedinjenih Američkih država Džo Bajden suočio sa oštrim kritikama zbog svog stava o migrantima, a brojni političari Demokratske stranke tvrde da je zatvaranje ilegalnih migranata kršenje njihovih ljudskih prava.

Demonstranti su u nekoliko navrata prekidali Bajdena i druge političare tokom debate Demokratske stranke koja je održana u sredu u Detroitu. Neki od njih uzvikivali su bivšem potpredsedniku SAD: „Tri miliona deportovanih“, aludirajući na približan broj proteranih ilegalnih migranata tokom predsedničkog mandata Baraka Obame.

​„Ako kažete da možete samo da pređete granicu, šta ste poručili ostalim ljudima širom sveta koji žele istu stvar — da dođu u SAD i iznesu svoj slučaju? Da moraju da čekaju u redu? Ako ilegalno pređete granicu morate biti spremni da će vas vratiti nazad. To je zločin“, rekao je Bajden.

​Istovremeno, različite grupe demonstranata prekidale su izlaganja gradonačelnika Njujorka Bila de Blazija i senatora Nju Džersija Korija Bukera. Prema izveštajima medija, policija u Detroitu udaljila je pet demonstranata sa lica mesta.

De Blazio je naglasio da je tokom prve dve godine Obamine administracije deportovano 800.000 ilegalnih migranata, što je znatno više nego u prve dve godine vladavine Donalda Trampa.

„Mislim da je poređenje Obame sa Trampom apsolutno bizarno“, usprotivio se Bajden.

Mnoge demokrate žele da dekriminalizuju ilegalnu migraciju, iako se zemlja suočava sa talasom useljenika koji dolaze u SAD bez dokumenata. Predsednik SAD Donald Tramp u februaru je proglasio vanrednu situaciju ne bi li se izborio sa migrantskom krizom. U međuvremenu, dobio je sredstva za izgradnju zida na granici sa Meksikom.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala