Ukrajina upozorena na posledice pokušaja da raketom dopre do Moskve

CC BY 2.0 / Ministarstvo odbrane Ukrajine / Lansiranje raketa na vojnim vežbama kopnenih snaga Ukrajine
Lansiranje raketa na vojnim vežbama kopnenih snaga Ukrajine - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ukrajini niko neće dozvoliti da napravi raketu koja bi mogla da pogodi ciljeve na teritoriji Rusije, izjavio je zamenik predsednika Komiteta Državne dume za odbranu Aleksandar Šerin.

„Ukrajina sada nemaju načina da podrži svoja preduzeća. Kijevu niko neće dozvoliti da ima svoje projekte. Ukrajina nije samostalna država i niko neće mirno da gleda kako se tamo prave neke rakete“, rekao je ruski poslanik.

On je dodao da Kijev ne može da dobije takvo oružje ni od država-članica NATO-a.

Prema Šerinovom mišljenju, ukrajinski ambasador u Moskvi bi trebalo da objasni izjavu generala Vasilija Bogdana „da treba naći raketu koja može doleteti do Moskve“.

„Izbori su prošli i ovakve izjave se više ne mogu pripisati borbi za glasove. Bogdan govori o tome da Ukrajini trebaju rakete za pogađanje ciljeva na teritoriji Rusije. Ozbiljno bih se zamislio da li je on podoban za vršenje sopstvene funkcije“, zaključio je poslanik.

Ranije je general-potporučnik i veteran Spoljnoobaveštajne službe Ukrajine Vasilij Bogdan, komentarišući to da će uskoro prestati da važi Sporazum o raketama srednjeg i kratkog dometa, izjavio da su Kijevu potrebne rakete koje mogu „dopreti do Moskve i Sankt Peterburga“.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala