Tviter suspendovao nalog ruske ambasade u Siriji

© Sputnik / Natalья Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaAko koristite besplatan vaj-faj hakeri lako mogu da zavire u vaš telefon...
Ako koristite besplatan vaj-faj hakeri lako mogu da zavire u vaš telefon... - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kompanija „Tviter“ suspendovala je zvaničan nalog ambasade Rusije u Siriji nakon objavljivanja snimka u kome se kritikuju navodi samozvane humanitarne spasilačke grupe Beli šlemovi o prisustvu ruske vojske u sirijskoj provinciji Idlib.

„Tviter suspenduje naloge koji narušavaju pravila Tvitera“, navodi se u automatizovanoj poruci ambasadi, bez detaljnjijeg objašnjenja.

Istovremeno su nalozi ruskih ambasada u Velikoj Britaniji i Kanadi ostali aktivni, iako su takođe objavili fotografije i video-snimke kojima se kritikuje aktivnost Belih šlemova.

Ambasada Rusije u Južnoj Africi je, sa svoje strane, ukazala na činjenicu da je Tviter suspendovao nalog ruske ambasade u Siriji „nakon što je objavila kritiku o Belim šlemovima“, citirajući Ministarstvo odbrane Rusije.

Do suspenzije naloga je došlo nekoliko dana nakon što je Ministarstvo odbrane Rusije na svom nalogu na Tviteru objavilo video-snimak koji dokazuje da pijaca u oblasti Maarat el Numan u sirijskoj provinciji Idlib nije oštećena i da radi normalno.

Video-snimak je bio odgovor na tvrdnje Belih šlemova da je pijaca „uništena“ u ruskom vazdušnom napadu 22. jula.

​„26. jula 2019. godine ruske bespilotne letelice snimile su to područje kako bi proverile izveštaje o ’uništavanju‘ pijace u Maarat el Numanu. Kao što se može videti na snimcima dobijenim objektivnom kontrolom, na tom području nema znakova uništenja“, piše u objavi Ministarstva na Tviteru.

Sirijska i ruska Vlade su više puta okrivile Bele šlemove za organizovanje velikog broja provokacija u Siriji, uključujući i upotrebu hemijskog oružja u cilju stvaranja lažnog incidenta, u koji je umešana sirijska Vlada i koji je zemljama Zapada pružio verodostojan izgovor za intervenciju u Siriji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala