Šri Lanka ukida vize da bi pospešila turizam

CC0 / Pixabay / Prizor sa Šri Lanke
Prizor sa Šri Lanke - Sputnik Srbija
Pratite nas
Šri Lanka će izdavati besplatne jednomesečne vize za posetioce iz skoro 50 zemalja, u pokušaju da ponovo oživi luksuznu turističku industriju zemlje koja je ozbiljno pogođena bombaškim napadima na Uskrs, u kojima su poginule 263 osobe.

Ministar turizma Džon Amaratunga rekao je da oni koji dolaze poslovno mogu da dobiju vizu po dolasku ili da se za nju prijave onlajn, a da će mera biti na snazi šest meseci, počev od četvrtka.

On je istakao da Vlada očekuje značajan porast broja turista zahvaljujući ovoj meri i da će ona, ukoliko se ne pokaže korisnom, biti ukinuta.

Zbog ove mere, Vlada Šri Lanke bi mogla da izgubi oko 4,3 milijarde rupija (24 miliona dolara) koje bi mogla da zaradi naplatom viza.

CC0 / Pixabay / Šri Lanka je odavno jedna od svetskih top destinacija
Šri Lanka ukida vize da bi pospešila turizam - Sputnik Srbija
Šri Lanka je odavno jedna od svetskih top destinacija

Šri Lanka naplaćuje 35 dolara za jednomesečnu turističku vizu, a za državljane južnoazijskih zemalja — 20 dolara.

U napadu sedam bombaša samoubica na tri crkve i tri luksuzna hotela 21. aprila ubijene su 263 osobe, uključujući 45 stranaca, uglavnom iz Kine, Indije, SAD i Velike Britanije.

Posle napada, mnogi turisti su skratili boravak u toj zemlji, dok su drugi otkazali aranžmane, preneo je Tanjug.

Prema podacima Vlade, broj turista je u julu opao za 45 odsto u odnosu na isti period prošle godine, ali je broj dolazaka u julu od 117.000 skromno porastao u odnosu na jun, kada ih je bilo 63.072.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala