Naomi Kembel nisu pustili u francuski hotel „jer je crna“

© AFP 2023 / Flippo Monteforte Naomi Kembel
Naomi Kembel - Sputnik Srbija
Pratite nas
Manekenka Naomi Kembel nije uspela da uđe u jedan hotel na jugu Francuske zbog boje kože. Bivši supermodel se zalaže za poštovanje različitosti u modnoj industriji i nastaviće da govori u javnosti na tu temu.

Kembelova je rekla da je udaljena iz hotela na jugu Francuske „jer je crna“.

Bivšoj manekenki i njenoj prijateljici je zabranjeno da uđu hotel čije ime nije spomenuto, iako su bile pozvane na događaj koji se u njemu održavao, rekla je Kembelova za magazin „Pari mač“.

„Tokom filmskog festivala u Kanu obišla sam grad na jugu Francuske gde su me pozvali da učestvujem u događaju u hotelu čije ime neću navesti. Nisu nas pustili unutra zbog boje kože.“

Prema njenim rečima, portir je rekao da je velika gužva, iako su pored nje prolazili i ulazili drugi ljudi.

„Zbog ovog neverovatnog incidenta, nastaviću da govorim glasno da bi se sve ovo čulo“, dodala je Kembelova.

Bivši top-model je rekla da rado pomaže novoj generaciji modela i da ih savetuje da nikada nikome ne dozvole da im oduzmu samopoštovanje.

Odgovarajući na pitanje o raznolikosti u modnoj industriji, Naomi Kembel je priznala da je oduvek imala želju da se prema svima postupa pošteno i da se njena borba za poštovanje različitosti nastavlja.

Ona je takođe pomenula Azedina Alaja, Đanija Versaćija i Iv Sen Lorana kao uticajne ljude iz ovog miljea koji su je podržavali tokom njene karijere.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala