Lekari nisu otkrili otrovne supstance u organizmu Alekseja Navaljnog

© Sputnik / Alekseй Kudenko / Uđi u bazu fotografijaAleksej Navaljni
Aleksej Navaljni - Sputnik Srbija
Pratite nas
Hemijsko-toksikološko istraživanje nije otkrilo otrovne supstance u organizmu opozicionara Alekseja Navaljnog, saopštio je lekar iz bolnice „Sklifosovski“ Aleksej Tokarev.

Lekar je saopštio da su analize bile poslate u laboratoriju 29. jula iz Gradske bolnice №64. Tokarjev je naglasio da hemijsko-toksikološka laboratorija NII SP „Sklifosovski“ ima najbolje mogućnosti za otkrivanje spoljnih supstanci u organizmu.

Navaljni je 24. jula vraćen u pritvornu jedinicu, gde služi kaznu od 30 dana zbog poziva na učešće u nedozvoljenoj akciji. Dana 27. jula dobio je alergiju po licu i vratu. Narednog dana mu se stanje pogoršalo, zbog čega je prebačen u bolnicu №64. U medijima se spekulisalo o tome da su simptomi koje je Navaljni imao posledica uticaja hemijskih supstanci.

Podsetimo, u subotu je u Moskvi održan skup opozicije koji nije odobrila policija, a bez obzira na molbu policije da se raziđu, učesnici nedozvoljenog protesta su bacali suzavac, probili kordon i uputili se prema zgradi kabineta gradonačelnika. Pres-služba moskovske uprave MUP-a saopštila je za Sputnjik da je policija privela 1.074 osobe.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala