Kolinda kaže da nije rekla ono što je rekla

© AP Photo / Peter KlaunzerKolinda Grabar Kitarović
Kolinda Grabar Kitarović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila danas da nije rekla da je BiH nestabilna država i islamistička, što je izazvalo niz reakcija.

„Apsolutno nisam rekla da je BiH nestabilna i islamistička... Trebalo bi malo razmisliti o odnosima BiH i Hrvatske. BiH preduzima niz koraka prema Hrvatskoj, koji su vrlo agresivni, od optužbi za nelegalni rad naših tajnih službi do pretnji pravosudnim organima“, kaže predsednica Hrvatske.

„Džerusalim post“ objavio je u utorak, prenoseći detalje zatvorenog sastanka hrvatske predsednice i izraelskog kolege Reuvena Rivlina, da je Kolinda Grabar Kitarović rekla da je „BiH vrlo nestabilna i da su je u određenom pogledu preuzeli ljudi koji su u vezi sa Iranom i sa terorističkim organizacijama".

Ona danas kaže da nije rekla to što piše:

„Apsolutno to nisam rekla. Rekla sam da želim sve naše susedne države da vidim što pre u okviru EU. Ne znam kako je došlo do te izjave, nisam razgovarala niti sa jednim novinarom, osim što su bile dve konferencije za novinare. To su komentari na komentare jedne novinarke, to nisam rekla, ponavljam. Odbacujem komentare i reakcije koje stižu iz BiH, pogotovo one da Hrvatska vodi ’fašističku politiku‘ prema BiH“, rekla je Grabar Kitarović, a prenosi portal „24sata.hr“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala