Ginisov rekord i novo priznanje — „Maša i medved“ skupili četiri milijarde pregleda na Jutjubu

© Foto : Animaccord (2009)Maša i medved
Maša i medved - Sputnik Srbija
Pratite nas
Epizoda „Maša i kaša“ ruskog animiranog serijala „Maša i medved“ postao je jedini animirani video sa više od četiri milijarde pregleda na Jutjubu.

Rekordom se u saopštenju pohvalila kompanija „Animakord“, koja polaže autorska prava na ovaj animirani serijal.

„Ruski fenomen, animirani serijal ’Maša i medved‘ popularan u celom svetu — od Evrope do Latinske Amerike, Azije i arapskih zemalja — ne prestaje da obara sve rekorde. Danas je animirani video, jedinstven po tome što se obreo među 10 najgledanijih videa na Jutjubu za sve vreme postojanja ove platforme — ’Maša i kaša‘, skupio više od četiri milijarde pregleda“, navodi se u saopštenju.

U pres-službi kažu da i druge epizode animiranog filma uživaju veliki uspeh na internetu. Status videa sa više od milijardu pregleda na Jutjubu su tako dobile još dve epizode serijala „Maša i medved“: „Prijatno“, sa više od 1,3 milijarde pregleda, i „Veliko spremanje“, koja je pogledana više od 1,1 milijardu puta.

„Animakord“ je, pored studija, i međunarodna kompanija za licenciranje, specijalizovana za proizvodnju i međunarodnu promociju brendova, medija, licenciranje proizvoda i upravljanje brendovima. Studio je 2018. godine dobio novi rejting tako što je ušao među 150 najvećih svetskih kompanija za licenciranje, po međunarodnom izdanju „Lajsens global“, dobivši priznanje za globalno razvijanje animiranog brenda „Maša i medved“.

U januaru 2019. godine dostignuća „Animakorda“ u razvijanju animiranog serijala nagrađena su i ulaskom u „Ginisovu knjigu rekorda“: epizoda „Maša i kaša“ i zvanično je postala najgledaniji animirani film na Jutjubu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala