Bocan-Harčenko: Podrška Srbiji da spreči članstvo Kosova u međunarodnim organizacijama

Pratite nasTelegramOdyssey
Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović razgovarao je danas u Beogradu sa novoimenovanim ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom.

Ministar Stefanović se tom prilikom još jednom zahvalio Ruskoj Federaciji na principijelnom poštovanju teritorijalnog integriteta naše zemlje, kao i dragocenoj podršci po pitanju sprečavanja prijema takozvanog Kosova u Interpol, saopštio je MUP.

On je na sastanku ocenio da Ministarstvo unutrašnjih poslova ostvaruje vrlo dobru saradnju sa nadležnim službama Ruske Federacije u oblasti bezbednosti, posebno sa Federalnom službom obezbeđenja, Nacionalnom gardom, Ministarstvom unutrašnjih poslova i Ministarstvom za vanredne situacije.

Stefanović je naveo da se ova saradnja najpre ogleda u velikom broju obuka koje ruska strana organizuje za pripadnike MUP-a, kao i razmeni iskustva i izrazio uverenje da će se ona nastaviti sa nesmanjenim intenzitetom i u periodu koji predstoji.

Ambasador Bocan-Harčenko je istakao da je Rusija veoma zadovoljna dosadašnjom saradnjom sa našom zemljom u svim oblastima, a posebno u oblasti unutrašnjih poslova i izrazio spremnost za nastavak podrške daljem jačanju kapaciteta Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije kroz organizovanje novih obuka i seminara.

Bocan-Harčenko je takođe istakao spremnost Ruske Federacije da podrži Srbiju po pitanju Kosova i Metohije.

On je naglasio da je za Rusku Federaciju Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije i da će njegova zemlja u skladu sa tim nastaviti da pruža podršku Srbiji po pitanju sprečavanja ulaska takozvanog Kosova ne samo u Interpol, već i u sve međunarodne institucije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala