Amerika i zvanično krenula u rat protiv „Severnog toka 2“

© REUTERS / James Lawler DugganKongres SAD
Kongres SAD  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Komitet Senata SAD za međunarodne poslove odobrio je uvođenje sankcija kompanijama i licima koje učestvuju u izgradnji „Severnog toka 2“, javlja Rojters.

Inicijativa predviđa uvođenje sankcija licima i kompanijama koji prodaju ili iznajmljuju brodove za izgradnju „Severnog toka 2“, kao i onima koji pružaju finansijsku i tehničku pomoć ili osiguravaju takve brodove.

Zakon će sada biti poslat gornjem domu Kongresa.

Kako bi zakon stupio na snagu, potrebno je da ga prvo usvoji Predstavnički dom, a nakon toga i da ga potpiše predsednik SAD Donald Tramp.

Ranije je američki predsednik Donald Tramp saopštio da bi mogle biti uvedene restriktivne mere protiv učesnika ovog energetskog projekta, uz napomenu da „ljudi imaju pravo da rade ono što žele“. On je takođe kritikovao Nemačku zbog kupovine ruskog gasa. Prema njegovim rečima, Vašington „štiti“ Berlin od Moskve, pokušavajući da zaustavi izgradnju „Severnog toka 2“. Tramp je istakao da Rusija „dobija milijarde od Nemačke“ i, po njegovom mišljenju, kupovina američkog prirodnog tečnog gasa mogla bi biti „pravi izlaz“ iz nastale situacije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala